PERSOONLIJK EN DIRECTE WARMMAKERS

Marianne en Job zijn naast makende spelers ook theaterdocent en ontwikkelen hun eigen educatie bij hun voorstellingen. Samen met filmmaker Zindzi Witte maken ze ‘warmmakers’ voor in de klas, waarin de spelers van de voorstelling zelf verschijnen. In deze korte films die op het digibord vertoont kunnen worden, werken ze thema’s en onderwerpen uit de voorstelling uit tot creatieve opdrachten. Denk hierbij aan speloefeningen, beeldende opdrachten, een filosofisch gesprek, een quiz en een schrijfopdracht. De voorstelling krijgt verdieping en levert zo in de klas directer gesprekstof op. Ook merken we dat de stof meer ‘beklijft’ en minder vrijblijvend wordt. De educatie is openbaar en wordt ook via onze youtube-kanaal en website gedeeld en we merken dat ook publiek van vrije voorstellingen gebruik maakt van de filmpjes. Als kinderen deze opdrachten hebben gedaan zijn ze opgewarmd voor de voorstelling als het ware. 

HAPKLARE LESSEN VOOR KLASSEN DIE NAAR HET THEATER KOMEN! 

Gebleken is dat de kinderen goed reageren op de educatie van Het Kado als het ware en het is een meerwaarde dat ze de spelers herkennen uit de filmpjes die ze in de klas hebben gezien. Het materiaal is laagdrempelig voor de docenten; de lessen worden als het ware hapklaar aangeboden zodat ze er direct mee aan de slag kunnen. 

Puur en Eerlijk Educatief…

Waar bestaat dit educatiepakket uit?

10 korte videofilms met leuke uiteenlopende opdrachten voor in de klas. Als opwarmer en voorbereider voor hun bezoek aan de voorstelling later.
Kijk mee en laat het aan de kinderen zien!